De Vensters schoolgids

Als zij-instromer in het onderwijs met een marketing-communicatie achtergrond ben ik in mijn dagelijks werk veel bezig met de communicatie naar onze omgeving: naar nieuwe ouders, ouders van leerlingen die nu bij ons op school zitten en andere betrokkenen bij de school. Jaarlijks waren wij veel tijd kwijt aan het up-to-date maken van onze schoolgids, één van de visitekaartjes van De Paulusschool. Toen de mogelijkheid van de schoolgids via scholenopdekaart.nl kwam, zag ik hier meteen de voordelen van, namelijk het verminderen van administratieve last op schoolniveau en het benutten van communicatieve kansen met de doelgroep.

Samen met de beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteit van ons bestuur ben ik naar één van de bijeenkomsten over de schoolgids geweest. Ik heb alle teksten a.d.h.v. de ontvangen tips nog eens doorgenomen en bijgesteld en met een druk op de knop was de nieuwe schoolgids 2018-2019 een feit! Nu (maart 2019) ben ik ook alvast aan het kijken naar wat er nog moet worden aangepast voor de schoolgids 2019-2020 en ik verwacht dat dit mij nog 2 uur werk zal geven, i.p.v. een hele werkdag, zoals vroeger het geval was met een apart Word document!

Bekijk de video over de Vensters schoolgids (eerder gemaakt ter promotie).

Bekijk de video over de Vensters schoolgids (eerder gemaakt ter promotie).

 

De meerwaarde

Er is nu één plek waar je de info over de school up-to-date moet houden en dat is de schoolpagina op scholenopdekaart.nl! Van daaruit kun je meteen de schoolgids downloaden. Dit scheelt veel dubbel werk! Verder is de schoolgids makkelijk ter info door te sturen naar de inspectie.

Ik ben al snel gestart met het informeren van de andere directeuren binnen ons bestuur. Daarnaast is ondersteuning erg belangrijk!

Na mijn eigen praktijkervaring ben ik met ons beleidsmedewerkers Onderwijs en Kwaliteit gestart met het informeren van de andere directeuren binnen ons bestuur. We hebben hiervoor een workshop gegeven. Collega’s die minder ervaring hebben met de PR-kant van de school ervaren het schrijven van de actieve teksten als lastig. Hoe zorg je ervoor dat je het schoolaanbod kort en krachtig overbrengt? We hebben hiervoor ondersteuning aangeboden.

Tips van Miranda

In één keer de hele schoolpagina van scholenopdekaart.nl invullen is een hele klus! Verdeel het daarom in delen en pak iedere week één indicator aan. Thuis werken in alle rust om de teksten goed op te kunnen zetten is een tip hierbij.

 
Miranda+Holster.jpg

Miranda Holster

Adjunct-directeur van de Paulusschool in Zoetermeer, onderdeel van de Unicoz Onderwijsgroep

stuur een e-mail
bezoek de schoolpagina