Back to All Events

Vensters op het VO-congres

Het 10e VO-congres op donderdag 30 maart 2017 staat in het teken van leidinggeven aan verandering. Tijdens deze dag is er van alles te doen; waaronder het volgen van workshops en lezingen. Vensters heeft de Universiteit Twente benaderd met de vraag een interessante workshop te geven die gerelateerd is aan het thema ‘leidinggeven aan verandering’ en aan sturingsinformatie die onder andere Vensters u biedt. Lees hieronder meer over de workshop ‘De rol van de schoolleider bij het systematisch gebruiken van data voor onderwijsverbetering’. U kunt zich opgeven voor deze workshop wanneer u zich aanmeldt voor het congres.  

De rol van de schoolleider bij het systematisch gebruiken van data voor onderwijsverbetering

Hoe kan uw school onderwijsproblemen op een effectieve manier oplossen? Hoe krijgt uw school bijvoorbeeld de examenresultaten omhoog? Hoewel scholen over veel data beschikken, worden beslissingen om het onderwijs te verbeteren nog vaak gebaseerd op aannames, anekdotes en onderbuikgevoelens.

De Universiteit Twente ontwikkelde de datateam® methode om data, zoals toetsresultaten, doorstroomgegevens en observaties in de klas, effectief te gebruiken om concrete vraagstukken op te lossen en zo het onderwijs te verbeteren. Tijdens deze workshop maakt u kennis met de datateam® methode. Daarnaast wordt ingegaan op de rol van de schoolleider bij het systematisch gebruik van data voor onderwijsverbetering. Ten slotte worden de resultaten gedeeld van het onderzoek van Universiteit Twente naar leiderschap en datagebruik.

Earlier Event: March 21
Werkbijeenkomst po Alkmaar
Later Event: April 11
Werkbijeenkomst po Zwolle