Start afname tevredenheids- onderzoeken
Oct
30
11:30 AM11:30

Start afname tevredenheids- onderzoeken

Vanaf 1 november kunt u de tevredenheidsonderzoeken afnemen voor 2019-2020. U neemt het onderzoek af via een aangesloten leverancier of direct via Vensters. De beschikbare onderzoeken zijn voor leerling-, ouder en medewerkertevredenheid. Sociale veiligheid wordt ook gemeten met de vragenlijst voor leerlingtevredenheid.

Hoe doe ik dat? Ga naar Vensters voor meer informatie en een handige animatie. Bij de ondersteuningsdocumenten vindt u de handleiding.

View Event →
Verwerk resultaten tevredenheids- onderzoeken
Dec
10
1:00 AM01:00

Verwerk resultaten tevredenheids- onderzoeken

Vanaf het moment dat u het onderzoek heeft afgerond kunt u de resultaten verwerken.

Hoe doe ik dat? Dat doet u in drie stappen (afhankelijk van welke onderzoeken u heeft uitgevoerd). Publiceer het Leerlingtevredenheidsonderzoek via de indicator Leerlingtevredenheid. Publiceer het Oudertevredenheidsonderzoek via de indicator Oudertevredenheid. Geef akkoord voor het doorleveren van het rapport Monitoring Sociale Veiligheid aan de inspectie. Het rapport staat na afname van het onderzoek naar leerlingtevredenheid voor u klaar in het ManagementVenster. Daar staan ook de resultaten van het Medewerkertevredenheidsonderzoek.

View Event →
Controleer Centrale indicatoren
Jan
13
10:00 AM10:00

Controleer Centrale indicatoren

Centrale indicatoren vullen wij automatisch aan. Er zijn in januari nieuwe gegevens beschikbaar. Werk daarom de volgende indicatoren bij: Algemene gegevens school (de centrale gegevens), Aantal leerlingen, Voedingsgebied, Overstappers en Waardering inspectie. 
Zie ook het schoolrapport Leerlingendoorstroom, tussentijdse in- en uitstroom en de bestuursrapporten Aantal leerlingen, Marktaandeel en Financiën.

View Event →
Einde onderzoek Ouder- en/of Leerlingtevredenheid 2019-2020 in zicht
Apr
14
10:00 AM10:00

Einde onderzoek Ouder- en/of Leerlingtevredenheid 2019-2020 in zicht

Op 30 april sluit de afnameperiode 2019-2020. Na deze datum kunt u geen tevredenheidsonderzoek meer starten. U heeft tot en met 31 mei de tijd om de door uw leverancier afgenomen vragenlijst te accepteren en te publiceren op scholenopdekaart.nl.

Wilt u meer informatie over de tevredenheidsonderzoeken? Of bent u op zoek naar de handleidingen bij de onderzoeken? Kijk dan bij de ondersteuningsdocumenten.

View Event →
Schoolgids samenstellen
May
5
1:00 PM13:00

Schoolgids samenstellen

Start op tijd met het samenstellen van de Vensters schoolgids.

Hoe doe ik dat? Ga naar de module Vensters schoolgids voor het stappenplan van uw schoolgids. U vult uw schoolgids in de module Mijn Scholen op de kaart (de onderdelen met een schoolgidsicoon).
U kunt bij de indicator schoolgids ook uw schoolgids publiceren op scholenopdekaart.nl.
Tip: link vanaf de website van uw school naar uw schoolgids op scholenopdekaart.nl. Dan heeft u nooit een verouderde versie live staan.

Iets meer houvast nodig over deze module van Vensters? In onderstaand document staat in welke module u welke actie uitvoert. Volgt u deze route, dan stelt u eenvoudig en snel de schoolgids samen.

Download hier de snelste route

View Event →
Doorstroomindicatoren 2018-2019 publiceren
May
12
1:30 PM13:30

Doorstroomindicatoren 2018-2019 publiceren

De doorstroomgegevens met de definitieve schooladviezen en de plaatsingen in het onderwijs, zijn naar verwachting begin mei beschikbaar.

Controleer de volgende indicatoren: Schooladvies en plaatsing in het vervolgonderwijs en Plaats in het vervolgonderwijs na drie jaar.  Zie ook het school- en bestuursrapport Doorstroom naar voortgezet onderwijs.

View Event →
Automatische doorlevering Monitoring Sociale Veiligheid
Jun
25
1:30 PM13:30

Automatische doorlevering Monitoring Sociale Veiligheid

Vensters kan de resultaten van de Monitoring Sociale Veiligheid voor u doorleveren aan de inspectie.

Wat moet ik doen?
Na het onderzoek naar leerlingtevredenheid staan de resultaten van de Monitoring Sociale Veiligheid voor u klaar in het ManagementVenster. Ga naar de schoolrapportage Monitoring Sociale Veiligheid, zet een vinkje en we leveren dit op 1 juli automatisch voor u door.

View Event →