Startbijeenkomst Scholen op de kaart

Op scholenopdekaart.nl vertelt u zelf het verhaal van de school. Ouders en andere belanghebbenden krijgen zo een rijker beeld van de school. Daarnaast maakt u ieder jaar een schoolgids voor ouders. Maar welke informatie moet waar? En hoe presenteert u de informatie zo overzichtelijk mogelijk online?

Tips voor uw schoolgids 2018-2019

Met uw gegevens van scholenopdekaart.nl stelt u nu één op één de Vensters schoolgids samen. Staat uw school nog niet volledig op scholenopdekaart.nl? En wilt u concreet aan de slag? We bieden u tijdens de startbijeenkomst tips en ondersteuning.

Wat levert de startbijeenkomst u op?
Na de startbijeenkomst bent u bekend met de mogelijkheden van Vensters en kunt u efficiënt werken met het programma. Ook bent u goed op weg met het schrijven van toelichtingen voor uw schoolpagina, die u vervolgens kunt publiceren op scholenopdekaart.nl. Tot slot geven we u tips en ondersteuningsdocumenten mee, zoals handleidingen en een jaarplanning.

Programma

De bijeenkomst bestaat uit twee delen en duurt maximaal 3 uur. U gaat zo veel mogelijk zelf aan de slag, zodat u een goede start kunt maken met Mijn Scholen op de kaart. Ook kunt u de conceptversie van de Vensters schoolgids downloaden en zien welke onderdelen u nog moet aanvullen.

1.      In het eerste deel informeren we u kort over de achtergrond en mogelijkheden van Vensters. Ook geven we u tips om heldere toelichtingen te schrijven voor op scholenopdekaart.nl.

2.      In het tweede deel gaat u concreet aan de slag met het programma. U logt in via Vensters en we bieden u tips en ondersteuning. Uiteraard krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie?

De workshop is in eerste instantie bedoeld voor schooldirecteuren, maar ook andere geïnteresseerden binnen uw bestuur zijn van harte welkom. Hieronder ziet u de data en locaties. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Locaties en data

Datum, tijdstip en plaats

12-03-2019 / 10.00 - 13.00 uur / Rotterdam
21-05-2019 / 13.00 - 16.00 uur / Assen

Staat uw regio er niet bij of kunt u niet op de specifieke datum/tijd in uw regio? We denken graag met u mee! Neem dan contact op via vensters@poraad.nl.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Wees er snel bij, want vol is vol! Komt u samen met een collega? Dan ontvangen we graag per persoon een aanmelding.

Naam *
Naam