VSO-indicatoren naar Vensters-po

Vensters+Icon_App+Vensters+(2).png

In 2017 is Vensters-vo gaan kijken welke verbeteringen er mogelijk zijn aan de Vensters-indicatoren voor het vso. Vensters-vo deed dit vooruitlopend op de ontwikkelingen rondom de wettelijke positionering van het vso.

Pilotgroep

In samenwerking met een pilotgroep van vso-scholen is er de afgelopen anderhalf jaar veel werk verzet. Samen hebben we een inventarisatie gemaakt van de mogelijkheden en de wensen voor Vensters voor het vso. Voorheen zijn de vso-indicatoren ontwikkeld door Vensters-po op basis van vo-indicatoren.

Wet op het Funderend onderwijs

Afgelopen zomer hebben LECSO, PO-Raad en VO-raad besloten om een Wet op het Funderend Onderwijs te verkennen. Hiermee is het traject waarbij de wettelijke positionering van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) onderzocht is, afgerond. Lees verder.

VSO blijft bij PO-Raad

Hoewel wij als Vensters-vo graag een vervolg hadden gegeven aan de mogelijke verbeteringen, is deze zomer dus bepaald dat het vso vooralsnog georganiseerd blijft binnen de PO-Raad. Dit betekent dat Vensters-vso teruggaat Vensters-po. Het werk wat we afgelopen jaar gezamenlijk met de pilotgroep hebben verzet, dragen wij aan hen over.

Contact

Heeft u hierover nog vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op met Vensters-po, via vensters@poraad.nl.

Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Vensters-po kan hier.