Start tevredenheidsonderzoeken schooljaar 2018-2019

tevredenheid.png

De afnameperiode voor de tevredenheidsonderzoeken 2018-2019 is gestart!

Van 1 november tot en met 30 april is het mogelijk om de tevredenheid van leerlingen en ouders met de Vensters-vragenlijsten te meten. Vorig schooljaar namen 1.166 scholen de vragenlijst af. Doet uw school dit jaar (weer) mee?

Vorig schooljaar vulden 427.983 leerlingen de Vensters-vragenlijst in en stuurde 58% van de scholen de resultaten van Monitoring Sociale Veiligheid via Vensters door naar de inspectie. Omdat Vensters trots is op deze cijfers, hebben wij deze cijfers geïllustreerd in een infographic.

Nieuw

Er is een nieuwe de handleiding voor het afnemen van de tevredenheidsonderzoeken. Hierin staat duidelijk beschreven welke stappen u neemt om het onderzoek uit te zetten. We hebben een onderscheid gemaakt tussen het afnemen van onderzoeken via Vensters of via een externe onderzoeksaanbieder.

Op vensters.nl vindt u meer ondersteuningsdocumenten omtrent de tevredenheidsonderzoeken, zoals: