Reminder: Accepteer uw tevredenheidsonderzoeken voor 31 mei

Vensters+Icon_App+Tevredenheid.png

Heeft u uw tevredenheidsonderzoek onder leerlingen en/of ouders afgenomen via een externe leverancier? Dan heeft u tot en met donderdag 31 mei de tijd om de gegevens in Vensters te accepteren. Het is belangrijk om de levering te accepteren zodat u de gegevens kunt inzien. Wanneer u vervolgens deze gegevens publiceert op Scholen op de kaart worden uw gegevens meegenomen in het berekenen van de benchmark.

Accepteren van gegevens externe leverancier
Uw leverancier heeft de tevredenheidsgegevens voor uw school uiterlijk 15 mei naar Vensters kunnen sturen. Er is een automatisch bericht gestuurd dat de gegevens klaarstaan in de betreffende indicator op Mijn Scholen op de kaart. Indien u vooraf in Vensters het kanaal voor de leverancier heeft opengezet, wordt de levering automatisch in Vensters verwerkt. U hoeft de levering dan niet handmatig te accepteren. U kunt de gegevens toelichten en publiceren.

Heeft u het kanaal nog niet open gezet? Dan dient u de levering uiterlijk 31 mei handmatig te accepteren door het gegevensjaar in de indicator op te hogen. Dit doet u als volgt:

  • Log in op vensters.nl en ga naar Mijn Scholen op de kaart;
  • Ga naar de indicator Tevredenheid leerling en/of Tevredenheid ouders;
  • Verhoog het gegevensjaar naar 2017/2018 (zie Afbeelding 1);
  • Controleer de levering;
  • Accepteer de levering door op de knop ‘Accepteren’ te klikken (zie Afbeelding 2).
Afbeelding 1

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 2

Tevredenheidonderzoek afgenomen via Vensters
Wanneer u uw tevredenheidsonderzoek heeft afgenomen via de Vensters-enquêtes, worden de gegevens automatisch getoond in Mijn scholen op de kaart. U heeft tot 31 mei om de gegevens te verwerken. U kunt de gegevens inzien, toelichten en publiceren op Scholen op de kaart.

Tevredenheidonderzoek afgenomen via ProZO!
Wanneer u uw tevredenheidsonderzoek heeft afgenomen via ProZO!, worden de gegevens automatisch verstuurd naar Mijn scholen op de kaart en verwerkt in de betreffende indicator. U kunt de gegevens toelichten en publiceren naar Scholen op de kaart. Meer hierover leest u in dit nieuwsbericht uit de vorige nieuwsbrief.