Sociale veiligheidsgegevens ProZO! leveren aan de inspectie

Vensters+Icon_App+Tevredenheid.png

Het is nu technisch mogelijk om de sociale veiligheidsgegevens uit de ProZO!-enquête op een veilige en efficiënte wijze via Vensters te leveren aan de inspectie. Dit werkt hetzelfde als het versturen van de sociale veiligheidsgegevens uit de Vensters-enquête, die sinds mei 2017 geleverd kunnen worden aan de inspectie. Heeft u zowel de Vensters- als de ProZO!-enquête afgenomen? Dan geldt de toestemming die u in Vensters inregelt voor beide onderzoeken. In het nieuwsbericht hieronder leest u hoe u in Vensters aangeeft dat u gegevens wilt leveren. Dit kunt u dit schooljaar nog doen voor 1 juni of 1 juli. Het gaat om resultaten op de ProZO!-enquête die zijn afgenomen tussen 1 november en 30 april.

Toestemming op bestuursniveau
Op bestuursniveau wordt bepaald of de scholen toestemming hebben om hun sociale veiligheidsgegevens door te leveren aan de inspectie. Wanneer scholen in Vensters aangeven hun gegevens te willen sturen, krijgt de gebruikersbeheerder op bestuursniveau een notificatiemail zodat er gecontroleerd kan worden of de school inderdaad toestemming heeft van het bevoegd gezag.