Opschonen Vensters-account

Vensters Icon_App Vensters.png

Het nieuwe schooljaar is een mooi moment om met de stofdoek door uw Vensters-account te gaan. Wat is handig om te doen:

1. controleer de algemene gegevens van uw school. Wanneer bijvoorbeeld uw schoolnaam of adres in het schooljaar 2019-2020 is gewijzigd, dan komen deze gegevens begin 2020 in Vensters beschikbaar. In januari ontvangt Vensters namelijk van DUO de nieuwe instellingsgegevens (uit BRON). Uw schoolnaam en adresgegevens kunt u zelf aanpassen in de indicator Algemene gegevens school in de module Mijn Scholen op de kaart. Denk eraan de gegevens daarna te publiceren.
Eventuele fusies die per 1 augustus zijn doorgevoerd, worden hierdoor ook pas in de loop van 2020 verwerkt. De scholen waarvan besturen zijn gefuseerd staan tot die tijd in Vensters onder het oude bestuur en met oude bestuursgegevens.

2. controleer of de gebruikersgegevens up-to-date zijn. Verwijder bijvoorbeeld de accounts van medewerkers die niet meer in dienst zijn of niet meer met Vensters werken. Ga naar Vensters en log in. Klik rechtsboven op uw naam en kies ‘beheer gebruikers’.

3. controleer of alle Vensters-gebruikers de Vensters nieuwsbrief ontvangen. Het is tenslotte hét middel waarmee ze op de hoogte zijn van dataleveringen, wijzigingen, nieuws en bijeenkomsten. Aanmelden kan via aanmelden nieuwsbrief.