Verwijzen naar scholenopdekaart.nl

Vanuit de gemeente Hengelo sturen we ouders van 3-jarigen een brief om hen te attenderen op de inschrijving van hun kind bij het primair onderwijs. In de brief verwijzen wij naar scholenopdekaart.nl voor de oriëntatie op de schoolkeuze. Wij voegen ook een kaartje bij met een overzicht van de scholen, met daarop ook scholenopdekaart.nl. En een folder van LOES met een checklist over de schoolkeuze. Deze folder is gemaakt in samenwerking met de gemeente. Ook op de website van de gemeente verwijzen we naar scholenopdekaart.nl.

Een gedeelte van de brief die de gemeente Hengelo stuurt naar de ouders van 3-jarigen. Ze verwijzen er naar scholenopdekaart.nl.

Een gedeelte van de brief die de gemeente Hengelo stuurt naar de ouders van 3-jarigen. Ze verwijzen er naar scholenopdekaart.nl.

 

De meerwaarde

Op scholenopdekaart.nl staat alle informatie over de scholen in Hengelo. Dat heeft voor ons als gemeente een grote meerwaarde. De brief aan 3-jarigen sturen wij al heel veel jaar. In het verleden hadden wij een scholengids waarnaar we verwezen. Deze is op een gegeven moment vervangen door een digitale scholengids. Hiervoor moesten wij apart betalen en de scholen werden opgezadeld met dubbel werk, omdat ze Vensters ook al vulden. De schoolbesturen vroegen zelf of de gemeente niet alleen gebruik kon maken van scholenopdekaart.nl.

De schoolbesturen vroegen of we geen gebruik konden maken van scholenopdekaart.nl. Dat scheelde hen een hoop dubbel werk! En wij hoeven geen extra gids samen te stellen.

Tips van Astrid

Vraag als schoolbestuur aan je gemeente of zij hun inwoners ook willen verwijzen naar scholenopdekaart.nl. Dat scheelt de gemeente en de scholen een hoop werk. De scholen hebben dan zelf de regie op de informatie en kunnen die up-to-date houden. En tegen andere gemeenten zou ik zeggen: informeer je inwoners via een brief én op je website met de verwijzing naar scholenopdekaart.nl. Het is een extra service en de website biedt een compleet overzicht van alle scholen.

 
Astrid Scholtens.jpg

Astrid Scholtens

Beleidsadviseur onderwijs en jeugd, gemeente Hengelo

stuur een e-mail
bezoek de schoolpagina