Wat is Vensters?

Vensters is een programma voor scholen en schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. De PO-Raad en VO-raad ontwikkelen producten binnen Vensters in samenspraak met scholen en in samenwerking met ict-partner Kennisnet.

Waarom Vensters?

Net als andere maatschappelijke organisaties die een publiek belang dienen, horen scholen transparant te zijn over hun beleid, uitgaven en prestaties. Vensters biedt inzicht in resultaten waarmee het verhaal van de school verteld kan worden binnen de school en aan externe stakeholders.

Door het verhaal van uw school te vertellen creëert u een gelijke informatiepositie voor alle belanghebbenden. Dat is goed voor het gesprek over onderwijskwaliteit: een voorwaarde voor verbetering.

Wat kunt u doen met Vensters?

Met een Vensters-account kunt u:

  • via Mijn Scholen op de kaart uw gegevens presenteren op de website Scholen op de kaart.
  • rapportages downloaden in het ManagementVenster die op toegankelijke wijze de resultaten en trends van uw school of schoolbestuur tonen met een vergelijkingsgroep.
  • tevredenheidsonderzoeken uitvoeren onder leerlingen, ouders en medewerkers en publiceren op Scholen op de kaart.
  • de VO2020-scan invullen zodat u uw voortgang op het sectorakkoord kunt monitoren.
  • als zelfstandig gymnasium de SHZG-enquête invullen.

Hoe start ik met Vensters?

Starten is heel eenvoudig. U maakt een account aan, de Vensters gebruikersbeheerder binnen uw bestuur ontvangt hiervan een melding en zal u de juiste rechten toekennen. Vervolgens kunt u inloggen en aan de slag!

Meer informatie vindt u in de Handleiding Starten met Vensters.