Stel uw eigen Vensters schoolgids samen

Vensters Avatar_Schoolgids RGB Paars.png

Vensters biedt de mogelijkheid om snel en eenvoudig een eigentijdse schoolgids samen te stellen. Met de gegevens die u eerder al invulde in Vensters. In de module ziet u welke onderdelen samen de schoolgids vormen. Vul alle schoolgidsonderdelen volledig in.

  • Vul alle schoolgidsonderdelen

  • Laat de schoolgids goedkeuren door de MR

  • Publiceer uw schoolgids op Scholen op de kaart

Via Vensters naar de Vensters schoolgids

Om de Vensters schoolgids te gebruiken, logt u in op Vensters en klikt u op de module Vensters schoolgids. Het programma vertelt u welke stappen u moet doorlopen voor het vullen, samenstellen en publiceren van uw schoolgids. 

Waarom de Vensters schoolgids?

Dekking op verplichte onderdelen
De Vensters schoolgids is opgebouwd uit onderdelen die er volgens de wet in moeten staan. Vult een school de Vensters schoolgids volledig? Dan is er dekking op alle onderdelen die er volgens de wet in benoemd moeten worden. Uiteraard blijft de school zelf verantwoordelijk voor de inhoud en de kwaliteit van de teksten.

Lastenverlichting
Scholen gebruiken Vensters om ouders te informeren op scholenopdekaart.nl. Ze vertellen er alles wat ouders moeten weten over de school. Diezelfde gegevens gebruiken we nu één op één voor het samenstellen van een schoolgids. Staat uw school dus op scholenopdekaart.nl? Dan is het meeste werk voor de Vensters schoolgids al gedaan!

Waarom een schoolgids?

Elke school is verplicht voor aanvang van een nieuw schooljaar een schoolgids uit te brengen. Via de schoolgids informeren de scholen ouders van hun (toekomstige) leerlingen over hun school. In de gids schrijven scholen bijvoorbeeld over wat de school uniek maakt. Maar er staat ook praktische informatie in over het functioneren van de school.