Meet de tevredenheid van leerlingen, ouders en medewerkers

Leeropbrengsten zijn belangrijk, maar als school richt je je op veel meer dan dat. Leerlingen die zich bijvoorbeeld niet veilig, uitgedaagd of begrepen voelen, halen niet het beste uit zichzelf. Hoe tevreden leerlingen en ouders zijn, is voor scholen belangrijk. Maar ook een tevreden medewerker is een mooi visitekaartje voor de school!

Log in op Vensters 

Een tevredenheidsonderzoek bij uw leerlingen en ouders helpt u een indruk te krijgen waar u het als school goed doet. En wat er nog beter kan. U kunt zo’n onderzoek afnemen via de gratis tool in Vensters. Dit kan ieder schooljaar van 1 november tot en met 30 april. Ga naar Mijn Scholen op de kaart en kies bij Waardering voor één van de onderzoeken. Het onderzoek voor medewerkertevredenheid vindt u in het ManagementVenster.

Waarom tevredenheidsonderzoek doen via Vensters?

  • De vragenlijst van Vensters is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk;
  • Resultaten van het tevredenheidsonderzoek kunt u eenvoudig publiceren op Scholen op de kaart, zodat ook toekomstige ouders dit zien;
  • Met een paar eenvoudige handelingen levert u de cijfers over sociale veiligheid door aan de inspectie. Daarmee voldoet u meteen aan uw jaarlijkse monitoringsplicht voor de leerlingen van groep 7 en 8 voor de wet 'Zorgplicht veiligheid op school’.

Belangrijk: 
De Vensters enquêtetool is naar verwachting begin januari beschikbaar 2018. 
Deze zomer zijn we achter de schermen druk bezig geweest met het overzetten van de Vensters vragenlijsten naar een nieuwe enquêteomgeving. Het uitgangspunt daarbij is dat we scholen graag de gebruikerservaring geven die ze van ons gewend zijn. Helaas kunnen we de benodigde werkzaamheden niet voor 1 november afronden. Wij berichten hier verder over in onze nieuwsbrief en hier op de website.

Neemt u dit jaar de tevredenheidsenquête(s) af via een aangesloten leverancier, dan wijzigt er voor u niets.
De afnameperiode blijft ongewijzigd en loopt van 1 november 2017 tot en met 30 april 2018. De resultaten kunt u tot en met 15 mei 2018 versturen naar Vensters. 

Via eigen leverancier voor tevredenheidsonderzoek

Het is mogelijk een eigen leverancier te kiezen voor het tevredenheidsondezoek. De volgende leveranciers zijn aangesloten bij Vensters. Dat betekent dat u via Vensters deze resultaten kunt inladen en publiceren op Scholenopdekaart.nl. 

- BvPO                                                         - Scholen met succes
- DigiDoc                                                     - Van Beekveld en Terpstra
- DUO Onderwijsonderzoek & Advies        - De Vreedzame School
- Edudat                                                      - WMK
- Kwaliteitscholen

Staat uw leverancier hier niet tussen en wilt u graag dat de koppeling met Vensters er komt? Laat het weten via vensters@poraad.nl. Uw behoefte helpt ons in de gesprekken met leveranciers die nog niet aangesloten zijn.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het meten van de tevredenheid kunt u onderstaande documenten raadplegen of contact opnemen met onze servicedesk (support@kennisnet.nl of 0800-321 22 33). 

Drie scholen en een expert over het monitoren van sociale veiligheid met de Vensters tevredenheidsenquête.