Meet de tevredenheid van leerlingen en ouders

Leeropbrengsten zijn belangrijk, maar als school richt je je op veel meer dan dat. Leerlingen die zich bijvoorbeeld niet veilig voelen, niet uitgedaagd of niet begrepen, halen niet het beste uit zichzelf naar boven. Hoe tevreden leerlingen en ouders zijn, is voor scholen een belangrijk gegeven. En een tevreden leerling en ouder zijn bovendien het beste visitekaartje dat je je als school kunt wensen.
 

Bekijk dit instructiefilmpje voor het afnemen van een tevredenheidsonderzoek in Vensters:

Log in op Vensters en ga naar SchoolVenster > Waardering

Een tevredenheidsonderzoek bij uw leerlingen en hun ouders kan u helpen om een indruk te krijgen waar u het als school goed doet en wat er volgens leerlingen en ouders nog beter kan. U kunt zo’n onderzoek afnemen via de gratis tool in Vensters. Dit kan ieder schooljaar van 1 november tot en met 30 april.

Waarom tevredenheidsonderzoek doen via Vensters?

  • De vragenlijst van Vensters is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk;
  • Resultaten van het tevredenheidsonderzoek kunt u eenvoudig publiceren op Scholen op de kaart, zodat ook toekomstige ouders dit zien;
  • Met één druk op de knop destilleert u de cijfers over sociale veiligheid en levert u ze door aan de Inspectie. Daarmee voldoet u meteen aan uw jaarlijkse monitoringsplicht voor de leerlingen van groep 7 en 8 voor de nieuwe wet ‘Sociale veiligheid op school’. Afgelopen jaar was een overgangsjaar, maar het komende schooljaar zal de Inspectie hier op toezien.

Drie scholen en een expert over het monitoren van sociale veiligheid met de Vensters tevredenheidsenquête.

Via uw eigen leverancier voor tevredenheidsonderzoek

Het is ook mogelijk om de vragen over de leerlingtevredenheid en de sociale veiligheid via een andere leverancier voor tevredenheidsonderzoek in Vensters te laden. Kijk daarvoor op dit lijstje met leveranciers waar wij mee samenwerken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het meten van de tevredenheid van uw leerlingen en ouders kunt u contact opnemen met onze servicedesk (support@kennisnet.nl of 0800-3212 233).