Meet de tevredenheid van leerlingen, ouders en medewerkers

Leeropbrengsten zijn belangrijk, maar als school richt je je op veel meer dan dat. Leerlingen die zich bijvoorbeeld niet veilig, uitgedaagd of begrepen voelen, halen niet het beste uit zichzelf. Hoe tevreden leerlingen en ouders zijn, is voor scholen belangrijk. Maar ook een tevreden medewerker is een mooi visitekaartje voor de school!
 

Bekijk dit instructiefilmpje voor het afnemen van een tevredenheidsonderzoek in Vensters:

Log in op Vensters 

Een tevredenheidsonderzoek bij uw leerlingen en ouders helpt u een indruk te krijgen waar u het als school goed doet. En wat er nog beter kan. U kunt zo’n onderzoek afnemen via de gratis tool in Vensters. Dit kan ieder schooljaar van 1 november tot en met 30 april. Ga naar Mijn Scholen op de kaart en kies voor Waardering. Het onderzoek voor medewerkertevredenheid vindt u in het ManagementVenster.

Waarom tevredenheidsonderzoek doen via Vensters?

  • De vragenlijst van Vensters is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk;
  • Resultaten van het tevredenheidsonderzoek kunt u eenvoudig publiceren op Scholen op de kaart, zodat ook toekomstige ouders dit zien;
  • Met één druk op de knop destilleert u de cijfers over sociale veiligheid en levert u ze door aan de Inspectie. Daarmee voldoet u meteen aan uw jaarlijkse monitoringsplicht voor de leerlingen van groep 7 en 8 voor de nieuwe wet ‘Sociale veiligheid op school’. Afgelopen jaar was een overgangsjaar, maar het komende schooljaar zal de Inspectie hier op toezien.

Drie scholen en een expert over het monitoren van sociale veiligheid met de Vensters tevredenheidsenquête.

Via eigen leverancier voor tevredenheidsonderzoek

Het is mogelijk een eigen leverancier te kiezen voor het tevredenheidsondezoek. De volgende leveranciers zijn aangesloten bij Vensters. Dat betekent dat u via Vensters deze resultaten kunt inladen en publiceren op Scholenopdekaart.nl. 

- BvPO
- DigiDoc
- DUO Onderwijsonderzoek & Advies
- Edudat
- Kwaliteitscholen
- Scholen met Succes
- van Beekveld en Terpstra
- De Vreedzame School
- WMK

Staat uw leverancier hier niet tussen en wilt u graag dat de koppeling met Vensters er komt? Laat het weten via vensters@poraad.nl. Uw behoefte helpt ons in de gesprekken met leveranciers die nog niet aangesloten zijn.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het meten van de tevredenheid van uw leerlingen en ouders kunt u contact opnemen met onze servicedesk (support@kennisnet.nl of 0800-321 22 33).