Meet de tevredenheid van leerlingen, ouders en medewerkers

Leeropbrengsten zijn belangrijk, maar als school richt je je op veel meer dan dat. Leerlingen die zich bijvoorbeeld niet veilig, uitgedaagd of begrepen voelen, halen niet het beste uit zichzelf. Hoe tevreden leerlingen en ouders zijn, is voor scholen belangrijk. Maar ook een tevreden medewerker is een mooi visitekaartje voor de school!

Log in op Vensters 

Met een tevredenheidsonderzoek onder uw leerlingen en ouders krijgt u een indruk van hoe goed u het als school doet. En wat er nog beter kan. U kunt zo’n onderzoek afnemen via de gratis tool in Vensters. Dit kan ieder schooljaar van 1 november tot en met 30 april. Ga naar Mijn Scholen op de kaart en kies bij Waardering voor één van de onderzoeken. Het onderzoek voor medewerkertevredenheid vindt u in het ManagementVenster.

Waarom tevredenheidsonderzoek doen via Vensters?

  • De vragenlijst van Vensters is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk;

  • Resultaten van het tevredenheidsonderzoek kunt u eenvoudig publiceren op Scholen op de kaart, zodat ook toekomstige ouders dit zien;

  • Met één handeling levert u de resultaten van de Monitoring Sociale Veiligheid door aan de inspectie. Daarmee voldoet u aan uw jaarlijkse monitoringsplicht voor de leerlingen van groep 7 en 8 (wet 'Zorgplicht veiligheid op school’).

Benieuwd hoe de tevredenheidsonderzoeken er uit zien? Klik hieronder op één van de demo-enquêtes:

Via andere onderzoeksaanbieder

Het is mogelijk een andere onderzoeksaanbieder te kiezen voor uw tevredenheidsonderzoek. De volgende aanbieders zijn aangesloten bij Vensters (zij kunnen de resultaten rechtstreeks aanleveren bij Vensters):
- BvPO                                                         - Scholen met succes
- DigiDoc                                                     - Qfeedback (B&T Organisatieadvies)
- DUO Onderwijsonderzoek & Advies        - Kwaliteitscholen
- WMK                                                       - Parnassys WMK
- Edudat - Sometics
- Praktikon

Staat uw aanbieder hier niet tussen en wilt u graag dat de koppeling met Vensters er komt? Laat het weten via vensters@poraad.nl. Uw behoefte helpt ons in de gesprekken met onderzoeksaanbieders die nog niet zijn aangesloten.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over het meten van de tevredenheid bij de ondersteuningsdocumenten of neem contact op met onze servicedesk (support@kennisnet.nl of 0800-321 22 33).

Drie scholen en een expert over het monitoren van sociale veiligheid met de Vensters tevredenheidsenquête.