Meet de tevredenheid van leerlingen en ouders

Vensters biedt scholen in het voortgezet onderwijs twee vragenlijsten aan. Een voor de jaarlijks verplichte afname van een leerlingtevredenheidsonderzoek en een voor het oudertevredenheidsonderzoek. Wanneer u deze vragenlijst gebruikt kunt u uw resultaten direct publiceren op Scholen op de kaart. In het ManagementVenster worden de verkregen onderzoeksresultaten weergegeven het rapport Tevredenheid leerlingen en Tevredenheid ouders. Deze rapporten bevatten de benchmarkgegevens van vergelijkbare scholen in Nederland. Hiermee kunt u uw resultaten nog beter interpreteren.

Resultaten leerlingtevredenheidsonderzoeken 2017-2018

We zijn trots op het aantal scholen dat in schooljaar 2017-2018 de het leerlingtevredenheidsonderzoek heeft afgenomen! Bent u benieuwd naar hoeveel leerlingen gebruik hebben gemaakt van de Vensters-vragenlijst? Bekijk dan deze infographic.

Daarnaast hebben we de resultaten van de tevredenheidsonderzoeken per onderwijssoort inzichtelijk gemaakt. U ziet in een oogopslag hoe tevreden de leerlingen in Nederland zijn over hun school.  

Log in op Vensters en ga naar Mijn Scholen op de kaart > Waardering

Werkwijze

Om de Vensters-vragenlijst te gebruiken logt u in op Vensters en gaat u naar Mijn Scholen op de kaart. Vervolgens vindt u de tevredenheidsindicatoren onder het kopje ‘Waardering’. Meer informatie over de werkwijze voor het afnemen van het onderzoek vindt u in de downloads en video's op deze pagina.  

Extra vragenlijst-codes Tevredenheid leerlingen
Komt u daardoor codes tekort, neem dan contact op met onze servicedesk via support@kennisnet.nl of 0800-321 22 33.

Wanneer u geen gebruikt maakt van de Vensters-vragenlijst kunt u gebruik maken van een van onderstaande leveranciers.

Tevredenheid 2018

logo alle onderzoekspartijen.png
 

Extra informatie

Bij de ondersteuningsdocumenten Mijn Scholen op de kaart staan een aantal Factsheets die u helpen bij het uitzetten van een tevredenheidsonderzoek. 

Demo van de enquêtes

Benieuwd hoe de tevredenheidsonderzoeken er uit zien? Klik hieronder op één van de demo-vragenlijsten.