Meet de tevredenheid van leerlingen en ouders

Vensters biedt middelbare scholen de Vensters-enquête aan voor het afnemen van ouder- en leerlingtevredenheidsonderzoek. Wanneer u deze vragenlijst gebruikt kunt u uw resultaten direct publiceren op Scholen op de kaart. Ook staat in het ManagementVenster een rapportage van de onderzoeksresultaten van uw leerlingtevredenheidsonderzoek. Dit rapport bevat de benchmarkgegevens van vergelijkbare scholen in Nederland. Hiermee kunt u uw resultaten nog beter interpreteren.

Bekijk dit instructiefilmpje voor het afnemen van een tevredenheidsonderzoek in Vensters:

Log in op Vensters en ga naar Mijn Scholen op de kaart > Waardering

Werkwijze

Om de Vensters-enquête te gebruiken logt u in op Vensters en gaat u naar Mijn Scholen op de kaart. Vervolgens vindt u de tevredenheidsindicatoren onder het kopje ‘Waardering’. Meer informatie over de werkwijze voor het afnemen van het onderzoek vindt u in onderstaande downloads. 

Belangrijk: 
De Vensters enquêtetool is naar verwachting beschikbaar vanaf 8 januari 2018. 
Deze zomer zijn we achter de schermen druk bezig geweest met het overzetten van de Vensters vragenlijsten naar een nieuwe enquêteomgeving. Het uitgangspunt daarbij is dat we scholen graag de gebruikerservaring willen geven die ze van ons gewend zijn. Helaas kunnen wij de benodigde werkzaamheden niet voor 1 november afronden. Wij berichten hier verder over in onze nieuwsbrief en hier op de website.


Neemt u dit jaar de tevredenheidenquête(s) af via een  aangesloten leverancier, dan wijzigt er voor u niets.

De afnameperiode blijft ongewijzigd en loopt van 1 november 2017 tot en met 30 april 2018. De resultaten kunt u tot en met 15 mei 2018 versturen naar Vensters. Met onderstaande leveranciers is een koppeling gerealiseerd tussen Vensters en hun enquête-systeem. Hierdoor kan het onderzoeksbureau de resultaten van de Vensters-enquête automatisch in Vensters laden. 

Downloads en video's

Onderstaand vindt u enkele documenten over het afnemen van diverse tevredenheidsonderzoeken. Voor meer informatie logt u in op Vensters, gaat u naar Mijn Scholen op de kaart en klikt u rechts bovenaan de pagina op ‘Ondersteuning’.