Bezoekersstatistieken scholenopdekaart.nl

Vensters Icon_App Mijn Scholen op de kaart.png

Iedere maand kijken we naar de bezoekersaantallen van scholenopdekaart.nl (zie onderstaand staafdiagram). De jaarlijkse bezoekerspieken bij middelbare scholen zien we in januari/februari (dan zijn de open dagen) en in november (dan is het voorlopig schooladvies bekend en zijn de meeloopdagen).

Bezoekersaantallen SODK VO tm okt19.JPG

Hoewel we in januari en februari 2019 een bezoekersdaling van gemiddeld 7% zien ten opzichte van dezelfde periode in 2018, zien we in de andere maanden van 2019 juist een bezoekersstijging ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Dit betekent dat steeds meer mensen scholenopdekaart.nl weten te vinden. Helpt u om deze stijgende lijn vast te houden? Het enige dat u hiervoor hoeft te doen, is het actueel houden van de indicatoren van uw school en deze voorzien van een toelichting. Het is voor ons natuurlijk ook prettig als u scholenopdekaart.nl vermeldt op uw website en in uw nieuwsbrief.

Bezochte indicatoren

Bent u benieuwd welke indicatoren het meest bekeken worden op scholenopdekaart.nl? Bekijk dan het onderstaande Treemap-diagram, waarin de grootte van de gekleurde blokken staat voor het aantal bezoekers van de indicator in de periode april tot en met oktober 2019 (we houden deze statistieken sinds april bij). De meest bezochte indicator staat linksboven en de minst bezochte rechtsonder in het diagram.

Bezochte indicatoren tm okt19.JPG

Aantal leerlingen is de indicator die van april tot en met oktober het meest is bekeken. Er was slechts één maand waarin een andere indicator het meest werd bekeken, namelijk Slaagpercentage in de maand juni. De indicatoren top 5 van april t/m oktober bestaat uit Aantal leerlingen (85.328 bezoekers), Slaagpercentage (37.326), Examencijfers (26.312), Tevredenheid leerlingen (23.464) en Personeel (19.897).