Ontbreken eindtoetsgegevens 2019-2020

Vensters Icon_App Vensters.png

Dit schooljaar is er geen eindtoets afgenomen, waardoor Vensters geen nieuwe eindtoetsgegevens heeft ontvangen. Dit heeft onder andere gevolgen voor de presentatie van cijfers op scholenopdekaart.nl en voor de schoolgids. Bij de ontbrekende gegevens komt ter verduidelijking een melding te staan. Hieronder leest u de gevolgen voor uw schoolgids, profiel en rapporten.

Vensters schoolgids
In de schoolgids staat vanaf deze week onder de trendgegevens met gemiddelde eindtoetsscores de melding ‘Let op: voor 2019-2020 zijn er geen resultaten op de eindtoets beschikbaar. Er is dat schooljaar vanwege het coronavirus geen eindtoets afgenomen in groep 8’. 
Let op: heeft u de schoolgids van schooljaar 2020-2021 voor deze week definitief gemaakt en gepubliceerd? Dan ziet u de melding nog niet in de schoolgids. Door de schoolgids nogmaals op te slaan in de module Vensters Schoolgids, komt de melding in de definitieve versie. Vergeet niet om de schoolgids daarna nogmaals te publiceren op scholenopdekaart.nl.

Scholenopdekaart.nl
Op scholenopdekaart.nl staat vanaf deze week in de indicator Resultaten eindtoets de melding ‘Let op: voor 2019-2020 zijn er geen resultaten op de eindtoets beschikbaar. Er is dat schooljaar vanwege het coronavirus geen eindtoets afgenomen in groep 8’. Deze melding hebben we voor alle scholen automatisch gepubliceerd. Via de module Mijn Scholen op de kaart kunt u de toelichting aanpassen en publiceren.

ManagementVenster
In het school- en bestuursrapport Resultaten eindtoets komen de resultaten op de eindtoets voor schooljaar 2019-2020 wel beschikbaar (verwachting: augustus). We volgen daarin de berekening van de inspectie. De inspectie kijkt bij de beoordeling van de resultaten alleen naar de eindtoetsresultaten in schooljaar 2017-2018 en 2018-2019. De op de eindtoets behaalde percentages referentieniveaus in het rapport Resultaten eindtoets zijn dus ook berekend over twee schooljaren (als beschikbaar).