Update vernieuwing scholenopdekaart.nl

17 Vensters Icon_App Mijn Scholen op de kaart.png

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de bouw van de vernieuwde versie van scholenopdekaart.nl. De website wordt in een heel nieuw jasje gestoken.

In de zomervakantie starten we met het doorvoeren van aanpassingen in Mijn Scholen op de kaart. Na de zomervakantie kunt u de vernieuwde indicatoren voor uw school bekijken, bijwerken en publiceren. Uw toelichtingen bij de indicatoren worden overgezet naar de nieuwe site. We raden aan uw toelichtingen bij te werken, zodat ze passen bij de vernieuwde weergave. Na de zomer informeren wij u hierover in onze nieuwsbrief.

Wat zijn de belangrijkste verbeteringen?

De belangrijkste verbeteringen zijn technisch van aard, zoals de navigatiestructuur, de mobiele weergave en de vernieuwde visualisaties. Daarnaast hebben we de begrijpelijkheid verbeterd, denk hierbij aan eenvoudiger taalgebruik en het verminderen van de hoeveelheid informatie.

Alle indicatoren en ontwerpen zijn in verschillende werkgroepen met scholen besproken. Aan de deelnemers van de werkgroepen werd gevraagd welke informatie overbodig is, relevant is en nog mist.

Hieronder ziet u een aantal schermbeelden van de vernieuwde versie.

Sodk 2.0 1.png