Verbeteringen Vensters schoolgids

Vensters Avatar_Schoolgids RGB Paars.png

Vorig schooljaar hebben we de Vensters schoolgids geëvalueerd met gebruikers. Alle ervaringen en wensen zijn verzameld en onderzocht. Wat is mogelijk, wat willen (de meeste) gebruikers? Samen met de klankbordgroep hebben we de wensen beoordeeld op prioriteit. Ook de input uit de evaluatie van de 8-wekenactie is daarin meegenomen. Wil je dit jaar ook aan de slag met de Vensters schoolgids? Onze E-learning 8-wekenactie schoolgids helpt je door alle stappen heen.

Wat is er verbeterd?

  • We hebben een ‘vrij invulveld’ toegevoegd aan de schoolgids. Zie de afbeelding onderaan dit bericht. Hier kan iedereen een extra onderwerp naar keuze toevoegen aan de schoolgids. U kiest zelf de titel van het onderwerp en vult het met uw informatie. Dit nieuwe onderdeel vindt u bij de indicator Handige informatie voor ouders.

  • Daarnaast is het mogelijk om extra foto’s te plaatsen in uw schoolgids. Bij elk hoofdstuk is nu ruimte voor een foto. Zo wordt de schoolgids meer ‘eigen’ en kunt u kleur geven aan het verhaal van de school.

  • De stappen in de module Vensters schoolgids zijn duidelijker weergegeven. Er staat nu bij elke stap een vinkje, zodat u snel ziet of een stap wel of niet is afgerond.

  • De indeling van de onderdelen in de schoolgids komt beter overeen met de indeling van indicatoren in Vensters. Zo is het makkelijker om de tekst te vinden die u nog wilt wijzigen. Om dit mogelijk te maken zijn de titels van een aantal hoofdstukken en paragrafen gewijzigd.

  • Bij de indicator Veiligheid op school is het binnenkort mogelijk om meerdere personen in te vullen bij de velden ‘anti-pestcoördinator’ en ‘vertrouwenspersoon’.

Extra onderwerp.PNG