Effectief kwaliteitsinstrument voor implementatie passend onderwijs

Dashboard passend onderwijs is hét instrument voor samenwerkingsverbanden in het primair en voortgezet onderwijs. Het helpt directeuren en coördinatoren om cijfermatige sturings- en verantwoordingsinformatie te verkrijgen. Elk samenwerkingsverband heeft een eigen beveiligd account om de gegevens van hun eigen samenwerkingsverband te bekijken, te analyseren en te vergelijken.

 

  • Het kwaliteitsinstrument voor analyse, verantwoording en vergelijking

  • Cijfermatige sturings- en verantwoordingsinformatie op één plek

  • Voor en met de samenwerkingsverbanden ontwikkeld

 

Via Vensters naar het Dashboard passend onderwijs

Log in op Vensters en ga naar het Dashboard passend onderwijs. Het Dashboard is het enige instrument dat de diverse gegevensstromen op het gebied van passend onderwijs verbindt en ontsluit op één plek. U vindt er gegevens over kengetallen, verplaatsingen, doorstroom, deelnamepercentage en het aantal leerlingen.

Naast de meest actuele informatie vindt u ook trendgegevens en ziet u de ontwikkelingen en resultaten van uw samenwerkingsverband ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Met het Dashboard maakt u de kwaliteit van het samenwerkingsverband transparant en kunt u openheid geven over wat u doet en wat het oplevert. Wat zijn uw beleidskeuzes, wat zijn de ontwikkelingen in uw regio en hoe vertaalt zich dat in de resultaten? Verlevendig uw jaarverslag of presentatie met de grafieken, en gebruik het als basis om uw verhaal te vertellen.

Nieuwsbrief

Een paar keer per jaar versturen we een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen naar alle gebruikers. U kunt zich hiervoor aanmelden door ons te mailen

Eerder verschenen nieuwsbrieven

Praktische Handleiding

Voor de gebruikers van het Dashboard en geïnteresseerden hebben we een praktische handleiding gemaakt. Deze handleiding geeft inzicht in de mogelijkheden van het Dashboard en hoe je het in de praktijk kan gebruiken. Het is beschikbaar via 'Downloads en links' in het Dashboard zelf of download het direct.

 
 

Noteer in uw agenda

In de onderstaande kalender ziet u wat er voor u als gebruiker de komende periode staat te gebeuren in het Dashboard passend onderwijs en welke bijeenkomsten plaatsvinden. Zo kunt u per maand bekijken wanneer er nieuwe informatie online komt over uw samenwerkingsverband en of er een actie van u wordt gevraagd.

Dashboard passend onderwijs maakt gebruik van gegevens van DUO en de Inspectie. Het online verschijnen van informatie is daardoor afhankelijk van een tijdige aanlevering door deze externe partijen. De gegevens van updates kunnen in de praktijk dus afwijken van de geplande data in de agenda en zijn indicatief.