Pestprotocol wordt veiligheidsbeleid in Schoolklimaat en veiligheid 

Vensters+Icon_App+Mijn+Scholen+op+de+kaart.png

Het veiligheidsbeleid van de school vinden bezoekers van Scholen op de kaart terug bij de indicator Schoolklimaat en veiligheid. Bij deze indicator kunnen scholen een document toevoegen over hoe ze een veilig schoolklimaat waarborgen. Voorheen werd het document op Scholen op de kaart 'pestprotocol' genoemd maar deze naam is sinds 23 februari veranderd in 'veiligheidsbeleid' omdat deze term een positievere connotatie heeft. Daarnaast beschrijft het veiligheidsbeleid vaak meer dan een pestprotocol. 


Belangrijk
Wij raden u aan om de toelichting bij het veiligheidsbeleid te controleren en indien nodig ook hier de term ‘pestprotocol’ te vervangen voor ‘veiligheidsbeleid’ zodat het consistent  is met de indicator.