Veel scholen starten met Vensters schoolgids

Vensters Avatar_Schoolgids RGB Paars.png

Dat hadden we niet zien aankomen. Dat er vraag was naar de nieuwe module voor het samenstellen van een schoolgids wisten we. Maar dat zoveel scholen er in de eerste week mee aan de slag zouden gaan…

De module werd bijvoorbeeld gebruikt om een bestaande schoolgids te publiceren op scholenopdekaart.nl. Daarnaast stelden gebruikers ook al een eigen Vensters schoolgids samen. Een van deze eerste samenstellers is Harrie Raanhuis, directeur van Basisschool ’t iemnschelf uit Borne. We vroegen Harrie deze week naar zijn bevindingen:

“Mijn eerste reactie? Ik dacht meteen: dat is gemakkelijk. Op basis van de informatie die je al hebt aangeleverd wordt er snel en gemakkelijk een schoolgids samengesteld. Het proces is heel gebruiksvriendelijk, het spreekt eigenlijk voor zich. En omdat de schoolgids qua onderdelen goed is volgens de inspectie hoef ik er niet zoveel aan te veranderen. Dat is voor mij een groot voordeel. Deze schoolgids is beknopt en duidelijk met niet teveel tekst waardoor ouders een goed overzicht krijgen. De lay-out, de verdeling over een pagina zou iets netter kunnen. De schoolgids is klaar, maar ik wil nog een paar dingen aanpassen. Ik ben aan het uitzoeken hoe dit moet. Maar ik zou de nieuwe module zeker aanraden bij anderen.”

Achter de schermen zijn we al maanden bezig met de Vensters schoolgids. Een proces van testen, testen en nog eens testen. Daarbij zijn we enorm geholpen door Vivian Berden, directeur van OBS de Graswinkel. Zij heeft als testschool meegedacht tijdens de ontwikkelfase. En ook in de komende maanden gaat de ontwikkeling door. Want Harrie heeft gelijk: een paar dingen gaan we nog netter maken.