Heeft u de Monitor Sociale Veiligheid al uitgevoerd?

Vensters Icon_App Vensters.png

Scholen hebben jaarlijks de monitoringsplicht voor leerlingen van groep 7 en 8 (wet 'Zorgplicht veiligheid op school’). De deadline voor dit onderzoek binnen Vensters is 30 april. De uitkomsten van het onderzoek stuurt u door naar de inspectie om te voldoen aan de monitoringsplicht. Maar wat als u nog geen start heeft gemaakt met het onderzoek?
 

Vensters
Vensters biedt de mogelijkheid om het gevraagde onderzoek uit te voeren. Dit is gratis en werkt eenvoudig. Hierdoor kost het u geen extra tijd en geld voor het zoeken van een leverancier van het onderzoek. De deadline is ook geen probleem: u kunt direct met het onderzoek starten!
Neemt u voor 30 april de tevredenheid af via een aangesloten leverancier? Ook dan kunt u de resultaten via Vensters door laten leveren aan de inspectie. 

Met de korte en duidelijke vragenlijst in Vensters neemt u eenvoudig het onderzoek af. Extra uitleg over het onderzoek staat in ‘Hoe en wat? Leerlingtevredenheidsonderzoek’ en er is een demo-enquête. Zet u na het onderzoek in het ManagementVenster onder Monitor Sociale Veiligheid een vinkje bij doorleveren aan de inspectie? Dan wordt de uitkomst van uw onderzoek automatisch via Vensters doorgeleverd en voldoet u aan de monitoringsplicht.

Scholenopdekaart.nl
U meet niet alleen de sociale veiligheid, maar ook de tevredenheid van leerlingen. De resultaten van dat deel van het onderzoek kunt u via Vensters ook publiceren op scholenopdekaart.nl. Zo zien ook toekomstige ouders die resultaten. De uitslag op het deel ‘sociale veiligheid’ ziet u terug in het ManagementVenster. Dit geeft een goed beeld van de sociale veiligheid op school.