Tipje van de sluier: scholenopdekaart.nl 2.0

17 Vensters Icon_App Mijn Scholen op de kaart.png

Scholenopdekaart.nl wordt vernieuwd! Samen met een gespecialiseerd bureau hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan een verbeterd ontwerp. Een nieuwe website biedt de mogelijkheid om alle indicatoren door te nemen en waar nodig te verbeteren. Voordat we beginnen met het bouwen van de nieuwe website, beoordelen we graag samen met u het ontwerp. Denkt u mee over scholenopdekaart.nl 2.0? Meld u dan aan via dit formulier.

Wat is er in het ontwerp aangepast?

Tijdens het ontwerpproces hebben we van een aantal schoolleiders en oriënterende ouders feedback gekregen. Deze feedback is verwerkt in het nieuwe ontwerp.

Startpagina

De startpagina van scholenopdekaart.nl is aangepast, zodat de bezoeker direct ziet wat er op de website te vinden is. Ook is het onderscheid tussen basisscholen en middelbare scholen duidelijker en is het makkelijker om direct op de kaart te zoeken.

Afbeelding 1. Ontwerpvoorstel startpagina

Afbeelding 1. Ontwerpvoorstel startpagina

Zoekresultaten

Bij de zoekresultaten is het in het ontwerp nog steeds mogelijk om in een lijst en op de kaart te zoeken. De filters zijn aangepast en duidelijker weergegeven.

Afbeelding 2. Ontwerpvoorstel zoekresultaten

Afbeelding 2. Ontwerpvoorstel zoekresultaten

Schoolpagina

De schoolpagina is in het nieuwe ontwerp zo opgebouwd dat de bezoeker niet overladen wordt met informatie. De bezoeker kan op deze pagina verdiepende informatie per thema vinden.

Afbeelding 3. Ontwerpvoorstel schoolpagina

Afbeelding 3. Ontwerpvoorstel schoolpagina

Indicatoren

De indicatoren zijn in het nieuwe ontwerp op een andere manier weergegeven. Ter illustratie is het ontwerpvoorstel voor de indicator Doorstroom binnen de school toegevoegd.

Afbeelding 4. Ontwerpvoorstel Doorstroom binnen de school

Afbeelding 4. Ontwerpvoorstel Doorstroom binnen de school