Start afname tevredenheidsonderzoeken 2020-2021

Vensters Icon_App Tevredenheid.png

Van 1 november tot en met 30 april is het weer mogelijk om de tevredenheid van leerlingen en ouders met de Vensters-vragenlijsten te meten. Ondanks de pandemie hebben honderdduizenden leerlingen vorig jaar de vragenlijst ingevuld. Doet uw school dit jaar (weer) mee?

Waar vorig jaar door de inspectie niet gehandhaafd werd op de verplichting om de Monitoring Sociale Veiligheid (MSV) af te nemen (zie ook Inspectie: geen handhaving bij niet monitoren sociale veiligheid 2019-2020), geeft de inspectie aan dat dit schooljaar wel te doen. Met het afnemen van de vragenlijst Tevredenheid leerlingen bevraagt u ook meteen de sociale veiligheid. Deze resultaten kunt u vervolgens via Vensters doorsturen naar de inspectie. Vanaf dit jaar wordt gebruik gemaakt van een verbeterde vragenlijst.

Hoe kan ik meedoen?

Er is een handleiding voor het afnemen van de tevredenheidsonderzoeken. Hierin staat beschreven welke stappen u neemt om het onderzoek uit te zetten via Vensters of een externe onderzoeksaanbieder. Op vensters.nl vindt u nog meer ondersteuningsdocumenten over tevredenheid, waaronder handleidingen voor leerlingen en ouders voor het invullen van de vragenlijsten en tips voor een optimale respons.

NB Voor een betrouwbaar resultaat is het belangrijk dat het tevredenheidsonderzoek bij een representatieve steekproef wordt afgenomen. Meer hierover leest u via onderstaande knop.