Monitoring Sociale Veiligheid en de verlengde afnameperiode

Vensters Icon_App Tevredenheid.png

Door de omstandigheden als gevolg van het coronavirus kunnen scholen de sociale veiligheid nu vaak niet monitoren. De inspectie heeft aangegeven hier in het toezicht rekening mee te houden. Bezoek de website van de inspectie voor meer informatie over toezicht op de monitoring van sociale veiligheid en veelgestelde vragen over de bijzondere situatie door het coronavirus.

Afnameperiode tevredenheidsonderzoeken via Vensters verlengd
Om scholen meer gelegenheid te geven om de onderzoeken alsnog uit te kunnen voeren, is de afnameperiode verlengd. Dit doen we mede omdat we afname van het onderzoek op afstand sterk afraden vanwege de betrouwbaarheid. Dit jaar is de deadline daarom voor de tevredenheidsonderzoeken éénmalig verplaatst naar 30 juni 2020. Na 30 juni is het niet meer mogelijk een nieuw onderzoek te starten of respondenten een gestarte vragenlijst in te laten vullen.

De huidige maatregelen zijn van kracht tot 28 april en we hopen dat scholen tussen de meivakantie en 1 juli de gelegenheid hebben het onderzoek op school te laten plaatsvinden. Duurt de schoolsluiting onverhoopt langer, dan houden we u via de Vensters nieuwsbrief op de hoogte van het (aangepaste) advies over de afname van de Monitoring Sociale Veiligheid.

Let op! Bij de indicator in Vensters staat nog 30 april, maar in het systeem is dat gewijzigd in 30 juni.