De Vensters schoolgids is beschikbaar!

Vensters Avatar_Schoolgids RGB Paars.png

Het is zover! De module Vensters schoolgids is vanaf vandaag nieuw beschikbaar in Vensters. De module maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een eigentijdse schoolgids samen te stellen. Niet met nieuw in te voeren gegevens, maar met de informatie die u eerder al invulde in Vensters! De gegevens worden dus voor meerdere doeleinden gebruikt en dat levert direct lastenverlichting op. Daarnaast wordt het opstellen van de schoolgids eenvoudiger, want Vensters helpt u hierbij.

Hoe werkt het?
Scholen die hun schoolpagina op scholenopdekaart.nl volledig hebben gevuld in Vensters, kunnen meteen een schoolgids samenstellen. Met één druk op de knop is hij vervolgens te downloaden. Vult een school de Vensters schoolgids volledig? Dan zijn alle onderdelen opgenomen die volgens de wet in de schoolgids benoemd moeten worden.

Actie 'Een schoolgids in 8 weken'
Zijn uw gegevens in Vensters niet meer up-to-date, of heeft u nog niet alles ingevuld? Doe dan mee met onze actie ‘Een schoolgids in 8 weken’. Samen gaan we aan de slag met het vullen van de verschillende schoolgidsonderdelen. Dat doen we niet in één keer, maar we delen het werk op. Dat maakt de klus overzichtelijk en u weet: over acht weken is mijn schoolgids klaar!
Elke week krijgt u van Team Vensters de nieuwsbrief. Daarin staat wat de vulopdracht van die week is. U bepaalt zelf wanneer u die week aan de slag gaat. Daarnaast krijgt u handige informatie over de schoolgids en tips over het gebruik ervan.

Klaar!
Na acht weken zijn we klaar. U gaat naar de module Vensters schoolgids en personaliseert uw schoolgids. Vervolgens stelt u de schoolgids samen. Eenvoudig en snel! De module is voor alle basisscholen te gebruiken. Na publicatie op scholenopdekaart.nl is uw schoolgids ook online beschikbaar. En altijd aanpasbaar, mocht u toch iets willen veranderen of toevoegen. 

Lees ook het artikel van Anko van Hoepen over de Vensters schoolgids.