Voorlopige eindtoetsresultaten op scholenopdekaart.nl en in de schoolgids

Vensters Icon_App Vensters.png

Vanaf donderdag 27 juni zijn de voorlopige resultaten van uw leerlingen op de eindtoets 2018-2019 beschikbaar in Vensters. Het gaat om de eindtoetsresultaten die u t/m 29 mei heeft uitgewisseld met BRON. U kunt de gegevens controleren op juistheid en er een toelichting op geven. Zijn de gegevens juist en is uw toelichting compleet, dan publiceert u ze direct op scholenopdekaart.nl. U kunt ze ook meteen toevoegen aan uw Vensters schoolgids.

Waarom is uw toelichting van belang?

Het is erg belangrijk dat u de resultaten zelf toelicht en de cijfers plaatst in de context van uw beleid. Dat is het mooie van Vensters. Elk najaar verschijnen er bovendien diverse ranglijsten met per school de gemiddelde resultaten op de eindtoets. Bij deze ranglijsten is er geen mogelijkheid om voor uw school een toelichting te schrijven. Ook zijn de resultaten in deze lijsten gebaseerd op de ruwe eindscores, dus zonder correcties. De scores op scholenopdekaart.nl zijn wel gecorrigeerd. Zo worden de scores van leerlingen met een ontheffing uit de berekening van de gemiddelde schoolscore gehaald. Verder kunt u zelf voor leerlingen aangeven of zij een aangepast eindniveau hebben.

Uw voorlopige eindtoetsgegevens controleren

 1. Ga naar vensters.nl en log in.

 2. Ga naar de module ManagementVenster (heeft u geen toegang, lees dan hieronder hoe u uw gegevens kunt controleren).

 3. Klik op 'controle voorlopige gegevens eindtoets' en download het rapport.

 4. Controleer uw eindtoetsresultaten en bekijk welke van de onderstaande uitkomsten bij u van toepassing is.

Uw voorlopige eindtoetsresultaten controleren zonder ManagementVenster

 1. Ga naar de module Mijn Scholen op de kaart.

 2. Klik op de indicator Resultaten eindtoets.

 3. Wijzig het schooljaar in ‘2018/2019 (voorlopige gegevens)’.

 4. Controleer uw eindtoetsresultaten en bekijk welke van de onderstaande uitkomsten bij u van toepassing is.

  Of vraag toegang tot het ManagementVenster aan uw gebruikersbeheerder (https://secure.vensters.nl/geenaccount)

Uitkomst 1: uw voorlopige eindtoetsresultaten kloppen

Geef een toelichting bij uw voorlopige eindtoetsresultaten en publiceer ze op scholenopdekaart.nl:

 1. Ga naar de module Mijn Scholen op de kaart.

 2. Klik op de indicator Resultaten eindtoets.

 3. Wijzig het schooljaar in ‘2018/2019 (voorlopige gegevens)’.

 4. Voorzie uw gegevens van een toelichting en volg de instructies om uw gegevens te publiceren. Uw eindtoetsgegevens staan direct op scholenopdekaart.nl.

Voeg ze toe aan uw Vensters schoolgids 2019-2020 (vergeet stappen 1 t/m 4 niet):

5.           Ga naar de module Vensters schoolgids.
6.           Sla uw schoolgids (nogmaals) op voor schooljaar 2019-2020.
7.           Ga naar de module Mijn Scholen op de kaart.
8.           Klik op de indicator Schoolgids en publiceer de nieuwste versie.

Uitkomst 2: uw voorlopige eindtoetsresultaten kloppen niet

Kloppen uw resultaten nog niet, dan heeft u tot 19 juli 20.00 uur om de eindtoetsresultaten opnieuw uit te wisselen met BRON. Op de website van DUO vindt u meer informatie over het uitwisselen van de eindtoetsresultaten met BRON. De definitieve eindtoetsresultaten komen naar verwachting in augustus voor u beschikbaar in Vensters. Let op: wilt u alleen de toelichting op de resultaten van 2017-2018 wijzigen, zet dan bovenaan het schooljaar eerst weer op 2017-2018.

Uitkomst 3: u ziet geen voorlopige eindtoetsresultaten

Heeft u de eindtoetsresultaten 2018-2019 na 29 mei uitgewisseld met BRON, dan is de rapportage met de voorlopige eindtoetsgegevens voor dit schooljaar niet gevuld. Het is in dat geval nog niet mogelijk om de indicator Resultaten eindtoets voor 2018-2019 te publiceren op scholenopdekaart.nl. Dat kan zodra de definitieve eindtoetsgegevens in Vensters zijn ingeladen. Dit gebeurt naar verwachting in augustus.