Tot wanneer is uw schoolplan geldig?

Loopt uw schoolplan binnenkort af en gaat u aan de slag met het maken van een nieuw schoolplan? Kijk dan wat de nieuwe eisen zijn en maak bij het schrijven van het nieuwe schoolplan gebruik van een aantal Vensters-indicatoren.

Sinds 1 juli 2017 zijn de voorschriften voor nieuwe schoolplannen veranderd. Bestaande schoolplannen blijven onveranderd vier jaar geldig. U hoeft dus niet meteen uw bestaande schoolplan aan te passen. Wellicht is uw huidige schoolplan bijna vier jaar oud en stelt u binnenkort een nieuw plan op. In dat geval moet uw schoolplan voldoen aan deze nieuwe voorschriften.


Voor het schoolplan in de nieuwe stijl kunt u deze indicatoren gebruiken:

  • Schoolklimaat en veiligheid

    kunt u gebruiken bij punt 2.d: het zorg dragen voor de veiligheid op school, bedoeld in artikel 3b.

  • Bevoegd gegeven lessen

    kunt u gebruiken bij punt 3a: het voldoen aan de eisen van bevoegdheid en de wijze waarop de bekwaamheid wordt onderhouden,

Tip

Wilt u eenvoudig verwijzen vanuit uw Schoolplan naar uw Schoolondersteuningsprofiel? Dat kan! Plaats in het Schoolplan een koppeling (ook wel hyperlink genoemd) naar de plek waar het Schoolondersteuningsprofiel staat.

Ga hiervoor naar scholenopdekaart.nl en voer de naam van uw school in. Ga naar via Onderwijsbeleid naar Schoolondersteuningsprofiel. Vervolgens kunt u deze URL kopiëren en als koppeling in uw Schoolplan plaatsen.

Wilt u weten hoe u dit doet? Kijk dan bij Koppeling toevoegen.