Bijwerken profielpagina: foto’s van uw school en open dagen

Vensters Icon_App Mijn Scholen op de kaart.png

De profielpagina van uw school is het eerste dat een bezoeker te zien krijgt als hij/zij uw school op scholenopdekaart.nl bekijkt. Op deze pagina staat algemene informatie over uw school en de open dagen.

Open dagen

Het begin van het schooljaar is een goed moment om de data van de open dagen te publiceren. Log hiervoor in bij Vensters, ga naar de module Mijn Scholen op de kaart en open de indicator Open dagen.

Foto's van uw school

We raden aan om foto’s van uw school met onderschriften op de profielpagina te plaatsen. Voor bezoekers gaat een school namelijk meer leven als ze er een beeld bij krijgen. Het toevoegen van foto’s is eenvoudig. Selecteer circa vijf foto’s en let daarbij op het minimale formaat (voor de kopfoto is dit 960x180 pixels en voor de andere foto’s 920x530 pixels) en de maximale grootte (10 MB). Log in bij Vensters, ga naar de module Mijn Scholen op de kaart en open de indicator Algemene gegevens school. Bij ‘kopfoto’ en ‘slideshow’ kunt u foto’s toevoegen en deze voorzien van een naam en een korte omschrijving.

Bent u op de hoogte van de AVG bij het plaatsen van foto’s? Mocht u foto’s toevoegen waar personen op te zien zijn, dan moet u toestemming van hen hebben om deze online te plaatsen. Staan er leerlingen jonger dan 16 jaar herkenbaar op de foto? Dan heeft u toestemming nodig van hun ouders.