Verslag bijeenkomst voor kwaliteitsmedewerkers

Vensters Icon_App Vensters.png

Op donderdag 4 april waren er twee drukbezochte bijeenkomsten over Vensters, speciaal gericht op kwaliteitsmedewerkers. Het doel van de bijeenkomst was om zowel informatie te delen als samen aan de slag te gaan. Zo maakten de deelnemers kennis met de mogelijkheden van het programma Vensters. En we behandelden een aantal praktijkvoorbeelden: hoe neem je je bestuur en collega’s mee in het starten met Vensters? Daarna vertelde Atie Haverhals hoe Vensters is geïmplementeerd bij de Willem van Oranje scholengroep. Zij nam de deelnemers mee in het feit dat Vensters de basis is geworden voor hun kwaliteitscyclus- en beleid. Uiteraard was er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Praktijkvoorbeelden en opbrengsten
De deelnemers gingen naar huis met nuttige informatie én praktijkvoorbeelden. Wij vinden het belangrijk dat niet ieder bestuur het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Daarom delen we deze praktijkvoorbeelden ook online (binnenkort volgen er meer).

De deelnemers deelden hun actiepunten naar aanleiding van de bijeenkomst:
·        de Vensters jaarplanning bekijken (binnenkort volgt die voor 2019-2020)
·        processtappen beschrijven om binnen het bestuur te starten met Vensters
·        een studiedag organiseren over verantwoording en/of informatiemanagement
·        informatie uit het ManagementVenster inbrengen in overleggen

Vervolg bijeenkomst voor kwaliteitsmedewerkers
Vanwege het succes herhalen we de bijeenkomst in het najaar. Voor de deelnemers van 4 april organiseren we een vervolg bijeenkomst. Denk aan een masterclass en/of train-de-trainer. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor de nieuwe data!

Ook een bijeenkomst bijwonen? Bekijk het aanbod voor bijeenkomsten. Volgend schooljaar komen er uiteraard weer nieuwe bijeenkomsten en data bij!