Meer bezoekers op uw schoolprofiel op scholenopdekaart.nl

Vensters Icon_App Mijn Scholen op de kaart.png

Naamsbekendheid en vindbaarheid

Het aantal bezoekers op scholenopdekaart.nl neemt de laatste jaren sterk toe. In 2018 had de website gemiddeld ruim 100.000 bezoekers per maand. Een mooi aantal en onze ambities voor de komende jaren zijn groot. We doen er dan ook alles aan om met campagnes, acties en Google AdWords de naamsbekendheid en vindbaarheid van scholenopdekaart.nl verder te vergroten. Zo gaan we de website vernieuwen en nog gebruiksvriendelijker maken.

We vinden het namelijk belangrijk dat ouders en andere geïnteresseerden hun weg naar scholenopdekaart.nl weten te vinden. Niet alleen voor de schoolkeuze, maar ook wanneer ze bijvoorbeeld de schoolgids willen lezen, het inspectierapport zoeken of benieuwd zijn naar de leerlingtevredenheid. We vragen scholen om hun Vensters-account goed te vullen, zodat ouders relevante en actuele informatie vinden op scholenopdekaart.nl. Maar hoe kan de school zelf bijdragen aan meer bezoekers?

Samen naar meer bezoekers

Er zijn verschillende manieren om het aantal bezoekers op het eigen schoolprofiel te vergroten. Zo kunt u bijvoorbeeld een linkje plaatsen op uw schoolwebsite naar uw schoolgids op scholenopdekaart.nl. U linkt dan altijd naar de meest recente versie van de schoolgids (zie voorbeeld: http://maxhavelaarschool.nl/onze-school/schoolgids).

Ook uw gemeente kan een rol spelen bij de vindbaarheid. De gemeente Hengelo verwijst bijvoorbeeld naar scholenopdekaart.nl om ouders te ondersteunen bij hun schoolkeuze (zie https://www.vensters.nl/verwijzen-naar-scholenopdekaart). Ga het gesprek ook eens aan met uw gemeente.