Tips over witruimtes in de schoolgids

Vensters-Icon-Schoolgids.png

De afgelopen jaren deden heel veel scholen mee aan de e-learning ‘Vensters vullen in 8 weken’ (vroeger de ‘8-wekenactie) voor het vullen van de Vensters schoolgids. We zijn blij dat steeds meer scholen het gemak van de Vensters Schoolgids ontdekken.

 We doen ons best om de schoolgids er zo goed mogelijk uit te laten zien. Hierbij worden we soms beperkt door de technische (on)mogelijkheden. Zo krijgen we af en toe vragen over teveel witruimtes in de schoolgids. Helaas is dit technisch momenteel niet op te lossen.

De schoolgidstool van Vensters is bedoeld als hulpmiddel. Hiermee is het makkelijk om in korte tijd een schoolgids te realiseren die voldoet aan het wettelijke vereiste. 

Toch begrijpen we dat het fijn is om een document te hebben dat er visueel zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Daarom geven we graag wat tips hoe het mogelijk is om zelf met wat kleine wijzigingen de Vensters-schoolgids verder mooier vorm te geven:

1.            Bewerken met Adobe
Met een betaald account van Adobe is het mogelijk om de schoolgids zelf bewerken. Niet zeker of er een betaald account beschikbaar is binnen de school? Vraag dit dan eens na binnen het bestuur.

2.            Bewerken met (gratis) online hulpmiddelen
Er zijn gratis tools op internet waar het mogelijk is om een pdf te uploaden om pagina’s te verwijderen en bijvoorbeeld pagina’s eruit te verwijderen. Let op: doe dit kan alleen met documenten die geen persoonsgegevens bevatten, i.v.m. de privacywetgeving (AVG).

3.            Bewerken met Scholen op de kaart
Soms komt het voor dat een kopje van een onderdeel onderaan de pagina staat en de beschrijving begint op een nieuwe pagina. Door binnen Scholen op de kaart een paar extra enters te zetten bij het onderdeel, verspringt ook het kopje naar de nieuwe pagina Het kan handig zijn om hier even mee te “stoeien” tot de juiste indeling gevonden is.  

De nieuw opgemaakte schoolgids kan gepubliceerd worden op Scholen op de kaart bij de indicator Schoolgids.