Nieuwe Scholen op de kaart bestaat 1 jaar!

Vensters Icon_App Mijn Scholen op de kaart.png

Exact een jaar geleden, op 3 september 2020, ging de knop om: scholenopdekaart.nl was vernieuwd. Een nieuwe en frisse website, geschikt voor mobiel waarbij de informatie logischer is weergegeven. De website helpt ouders bij schooloriëntatie. Daarnaast is deze handig voor onderwijsprofessionals die snel een school willen opzoeken.

 

Wat hebben we bereikt?

Wat gaat het goed! We zijn trots dat dankzij jullie inzet alle scholen van Nederland op de website staan.

We zijn trots op onze website waar alle scholen van Nederland op staan. Want: 

  • De afgelopen twaalf maanden had www.scholenopdekaart.nl al meer dan 1 miljoen bezoekers. Hiervan waren 617.000 voor Primair Onderwijs (PO) en 404.000 voor Voortgezet Onderwijs (VO). Samen bezochten zij bijna 5,8 miljoen pagina’s.

  • De Net Promoter Score[1] is van een +9 naar een +26 gestegen. Ouders raden dus aan om Scholen op de kaart te gebruiken.

  • De zoekfunctie is verbeterd. Zoek bijvoorbeeld op bestuursnummer en zie alle scholen die onder een bestuur vallen.

  • Bewaar een lijst met favoriete scholen en deel die makkelijk met elkaar.

  • De website is toegankelijk voor iedereen. We voldoen aan vrijwel alle toegankelijkheidseisen.

Maar ook de scholen gebruiken steeds vaker en met veel plezier Scholen op de kaart.

  • Samen met de scholen en besturen maken wij Vensters en Scholen op de kaart.

  • Per dag loggen honderden scholen in. Tijdens de piekmaanden zijn dat zelfs ruim 10.000 medewerkers van scholen en besturen per maand.

  • De meest bekeken rapportage in het ManagementVenster is Resultaten eindtoets, voor PO waar ook referentieniveaus instaan. Afgelopen jaar is die al meer dan 10.000 keer gedownload. Bij Vensters VO is de meest bekeken rapportage de Examenresultaten met ruim 4.500 raadplegingen. Met bijna 4.500 downloads staat de indicator Tevredenheid leerlingen hier op een nette tweede plaats.

  • De nieuwste indicator voor Vensters PO, Aanbod voor het jonge kind, is begin mei opgeleverd. Op 1 augustus 2021 hebben al meer dan 25% van de scholen deze opnieuw gevuld en gepubliceerd.

AdobeStock_62764447.jpeg

We zijn nog niet klaar

We blijven Scholen op de kaart verbeteren om zo de meest volledige informatie te bieden. Hierbij houden we zo veel mogelijk rekening met de wensen van onze bezoekers.  

Zo werken we nog aan:

  • Scholen vergelijken. Uit onderzoek weten we dat veel bezoekers graag scholen willen vergelijken. Vanaf het najaar kan dit!

  • Meer indicatoren voor vso-scholen. Sinds dit jaar kunnen deze al wel tevredenheidsonderzoeken afnemen via Vensters.

  • Sociale ontwikkeling zichtbaar maken op Scholen op de kaart.

  • Het schoolondersteuningsprofiel verbeteren op Scholen op de kaart.

Natuurlijk blijven we constant up-to-date met nieuwe dataleveringen. Binnenkort staan bijvoorbeeld alle referentieniveaus voor PO live op Scholen op de kaart.

Aan de slag!

Het vullen van Scholen op de kaart via Vensters lijst soms een hele klus. Maar als het eenmaal goed ingevuld is, is het de jaren erna slechts een kwestie van bijhouden. Om Vensters en Scholen op de kaart te vullen, bieden wij verschillende workshops aan.  

Zo is er naast alle reeds bestaande workshops nu ook de nieuwe cursus ‘Scholen op de kaart en de Vensters Schoolgids in 1 dag af’ bij Vensters PO.

Scholen in het VO leren Scholen op de kaart goed te vullen tijdens een van de startersbijeenkomsten van Vensters voor het voortgezet onderwijs.

[1] De NPS ofwel de Net Promoter Score meet in welke mate een bedrijf of website wordt aanbevolen. De score kan lopen van -100 tot +100. De vraag is altijd: 'Hoe waarschijnlijk is het dat je het bedrijf aanbeveelt bij vrienden of bekenden'.